Als u niet zo lang geleden wou weten hoe een product werkte, dan was de enige mogelijkheid het doorploegen van een gedrukte technische handleiding. Vandaag bestaan er ook andere mogelijkheden. Video is daarvan waarschijnlijk de meest belovende. 

Technische handleidingen zijn meer dan een juridische noodzaak. Vandaag vormen ze een essentieel onderdeel van de klantenbeleving. Een goed gemaakte handleiding biedt niet alleen een eerste indruk van het product, maar het is ook een belangrijk onderdeel van klantenservice en een middel om de klantentrouw te verbeteren.

Als we het hebben over een technische handleiding, dan is het boekje of de folder waarschijnlijk het eerste wat bij u op komt. Maar vandaag heeft tekst niet langer het monopolie op instructieve content. Afbeeldingen en video nemen stilaan de fakkel over.

Show, don’t tell

IKEA is waarschijnlijk het meest treffende voorbeeld van hoe een bedrijf de nood aan tekst bijna volledig heeft geëlimineerd door het gebruik van afbeeldingen in zijn handleidingen. Als u zich even indenkt hoe geglobaliseerd een bedrijf als IKEA wel niet is, dan weet u hoe ongelooflijk veel het bedrijf op deze manier bespaart op lokalisatie. Maar dat is niet het belangrijkste. De echte kracht van deze handleidingen met afbeeldingen is de klantenbeleving en hoe iedere klant over heel de wereld exact weet hoe de IKEA-kast in elkaar geknutseld moet worden zonder maar één woord gelezen te hebben. IKEA volgt dus het principe Show, don’t tell.

Een ander mooi voorbeeld van de kracht van afbeeldingen is de Point it: Traveler's Language Kit. Dit reiswoordenboek wordt onder meer gebruikt door toeristen, VN-vredestroepen, olympische atleten, en spraaktherapeuten. Het boekje bevat ongeveer 1300 foto’s, kaarten en tekeningen om aan te wijzen, en om in het buitenland te gebruiken wanneer u in taalnood verkeert. De Point It gids is het best verkochte fotowoordenboek aller tijden, waarvan er al zo’n twee miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Video is het nieuwe normaal

Als mensen vandaag op zoek gaan naar informatie over huis-tuin-en-keukenprojecten, auto-onderhoud, of over het knopen van een das, dan wenden ze zich tot Google en ook meer en meer tot YouTube. Het aantal “Hoe...” zoekopdrachten op YouTube stijgt ieder jaar. Video search is niet langer de nieuweling van de klas, maar eerder een gevestigde waarde als informatiebron. De hoeveelheid ‘how-to content’ stijgt dan ook aan een snel tempo.

Maar er is meer: volgens HubSpot, een bedrijf dat gespecialiseerd is in inbound marketingsoftware, consumeert de wereldwijde internetgebruiker zijn video’s op een grondige manier, in plaats van die gewoon te skimmen zoals dat met andere vormen van content gebeurt. Met andere woorden: als u een grote impact wil nalaten en de aandacht van mensen wil vasthouden, dan is video de beste vorm van online content.

Instructievideo’s voor uw bedrijf

Hebben instructievideo’s dus zin voor uw bedrijf? Wij denken graag van wel. En wel op drie verschillende manieren:

1. Online verkoop stimuleren

Online instructievideo’s hebben heel veel zin in de fase voor de verkoop, met name om uw online prospect over de streep te halen. Als we iets willen kopen, gaan we vaak eerst online onze opties researchen. Als een product dan mooi uitgelegd wordt in een online video, dan rolt u als het ware de rode loper uit naar de verkoop.

2. Offline klantenbeleving

Offline video’s kunnen ook in het point of sales worden bekeken, via een kiosk of digital signage. Bezoekers van een fysieke winkel kunnen instructievideo’s bekijken als een onderdeel van hun offline aankoopproces, onafhankelijk of onder begeleiding van een verkoopverantwoordelijke.

3. Training van de verkoopmedewerker

Instructievideo’s zijn ook een prima manier om het eigen verkoop- en serviceteam te trainen, hetzij in de winkel via digital signage, hetzij online.  

How-to video’s met Yamagata Europe

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is Yamagata Europe geen vertaalbureau van oorsprong. Eigenlijk zijn we gestart als drukbedrijf en aanbieder van technical writing diensten. Die activiteiten doen we trouwens nog altijd: we creëren, vertalen en publiceren alle soorten content, inclusief video.

Wij geloven alleszins in de kracht van video. Daarom biedt Yamagata Europe sinds kort een interessante oplossing aan om technische documentatie te converteren naar geanimeerde how-to video’s. Enkele voorbeelden zijn deze filmpjes over het vervangen van een bumper en een batterij.

Voor Yamagata Europe is het duidelijk dat instructievideo’s het hele verkooptraject kunnen ondersteunen, vanaf het moment waarop u uw prospect helpt met waardevolle informatie tot op het moment waarop die prospect dat extra duwtje in de rug nodig heeft om de aankoopbeslissing te maken. We hebben dit onderwerp heel recent gepresenteerd op een event in de Google-kantoren in Brussel.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van video content met Yamagata? Overweegt u om uw technische handleiding om te zetten naar een leuke instructievideo? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek