Bedrijven die belangrijke bedrijfsprocessen outsourcen: het is niet langer een taboe. Business process outsourcing is zelfs gemeengoed geworden voor vele back-end en front-end processen. Maar wist u dat uw bedrijf ook het volledige proces van technische documentatiemanagement kan uitbesteden? En – spoiler alert – dat Yamagata Europe u daarbij kan helpen?

Business process outsourcing, ook wel bekend als BPO, is een specifiek type van outsourcing dat betrekking heeft op bedrijfskritische processen. Er zijn vele soorten van business process outsourcing. Sommige bedrijven besteden delen van hun back-office uit, bijvoorbeeld human resources, boekhouding of financiële diensten. Andere bedrijven richten zich tot externe partners voor hun front-office, bijvoorbeeld customer service. Weer andere bedrijven besteden hun IT-diensten uit.

IT-diensten

Het bekendste voorbeeld van een bedrijf dat geassocieerd wordt met BPO is Coca-Cola. Dat bedrijf staat bekend voor het uitbesteden van grote delen van de supply chain. Vandaag hebben de toenemende globalisering en de technische vooruitgang het makkelijker gemaakt voor bedrijven om voor BPO te kiezen.

De voordelen van business process outsourcing

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom BPO de afgelopen tien jaar zo succesvol is geworden. Hier zijn een paar redenen ...

  • Het is snel en efficiënt: Wanneer u niet genoeg middelen of kennis voor een specifiek bedrijfsproces in huis heeft, kan het slim zijn om u tot een externe partner te wenden. Een BPO-bedrijf heeft meestal een heel team ter beschikking om dat proces voor u af te handelen. Een externe partij kan zo snel en efficiënt tot goede resultaten komen. En BPO kan u ook helpen om de operationele en wervingskosten te verlagen.
  • Het geeft uw bedrijf wat flexibiliteit: Uw werklast kan op en neer gaan in de loop van het jaar. U kunt daarom besluiten om enkel gebruik te maken van een BPO-bedrijf op de momenten dat het nodig is.
  • Het laat u toe om u te concentreren op uw core business: Als uw bedrijf aan het groeien is, kan het verstandig zijn om uzelf af te vragen of u alles zelf kunt doen. BPO stelt u in staat om op te schalen zonder al te veel groeipijnen.

BPO voor uw technische documentatie

Yamagata Europe is wellicht zeer bekend vanwege zijn vertaaldiensten. En ja, we bieden onze klanten ook opmaak- en drukwerkdiensten aan. Maar wij gaan graag nog een stapje verder. Eigenlijk zien we onszelf als procesmanagers die het volledige beheer van uw technische documentatie kunnen overnemen. Dat houdt in:

  1. Het creëren van technische informatie: Onze technical writers, grafische en DTP-specialisten coördineren de volledige productie van uw technische documentatie.
  2. Het beheren en lokaliseren van die informatie:  Onze inhouse linguïsten en ons uitgebreid netwerk van freelancers lokaliseren uw documentatie in niet minder dan 65 talen.
  3. Het publiceren van die informatie op verschillende platformen: We publiceren uw informatie in druk, op het web, in filmformaat of in gelijk welk ander digitaal formaat.

Documentatie

Yamagata Europe is een BPO-dienstverlener die het volledige beheer van uw technische documentatie uit handen kan nemen. Als u de kennis of resources mist, dan kunnen wij de volledige opeenvolging van orderbegeleiding, vertaling, drukwerk, administratie en logistiek voor u beheren.

Benieuwd om te weten hoe dat voor uw bedrijf kan werken? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek.