Vandaag hangt het succes van een bedrijf af van hoe effectief het prestaties kan meten en gegevens kan verzamelen. Anderzijds, wat heb je aan data als je er niets zinvols mee kunt doen? Bij Yamagata Europe maken we gebruik van business analytics om waardevolle inzichten te krijgen in onze gegevens en om de klantenbeleving te verbeteren, de zelfstandigheid van onze medewerkers te bevorderen en de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Als documentatiebureau produceert Yamagata Europe gemiddeld meer dan 400.000 vertaalde woorden per werkdag. Om dit te bereiken vertrouwen we op een netwerk van meer dan 2.000 partners, waaronder copywriters, vertalers, lay-out professionals en andere freelancers. Het overzicht behouden op de prestaties en capaciteit in deze mengelmoes van activiteiten is een serieuze uitdaging.

Een van de belangrijkste waarden bij Yamagata Europe is "Kaizen Every Day". Kaizen is een kwaliteitsaanpak die continue verbetering bevordert en die sterk steunt op data om een verhaal te vertellen. Data is essentieel om op een objectieve manier te beoordelen hoe goed we onze klanten bedienen.

Inzicht in data  

We verwerken heel wat soorten gegevens: tijdregistratie van onze interne leden, capaciteit, prestaties en beschikbaarheid van partners en freelancers, financiële gegevens, cijfers over kwaliteitsmanagement, statistieken over klachtenbehandeling en serviceaanvragen … 

Maar data alleen is niet voldoende. Om inzicht in onze gegevens te verwerven, moeten we:

 • Onze data op een betekenisvolle en toegankelijke manier kunnen visualiseren.

 • De vele soorten datareeksen, afkomstig uit verschillende soorten databases kunnen verwerken.

 • Onze gegevens met onze klanten, collega's en partners kunnen delen.

Microsoft Power BI

De lijm die het allemaal bij elkaar houdt bij Yamagata Europe is Microsoft Power BI. Dit business analytics pakket helpt ons op verschillende manieren. Het stelt ons in staat om:

 • Verschillende soorten data (Excel, SQL database, cloud applicaties) in één overzicht te combineren.

 • Onze data in gebruiksvriendelijke dashboards te visualiseren.

 • Live updates te bekijken en alerts te wijzigen.

Alles onder controle

Als documentatiebureau met een netwerk van deze omvang is Business Intelligence Dashboarding een geweldig hulpmiddel om ons te helpen alles onder controle te houden. IT stelt ons in staat om betere beslissingen te nemen op basis van de gegevens die aan ons worden gepresenteerd.

Een solide bedrijf kan solide diensten aanbieden, maar ook als klant heb je er iets bij te winnen. Business analytics stellen ons in staat om:

 • Over onze prestaties te communiceren naar onze klanten. Soms is dat ook wel eens slecht nieuws. Hoewel, men zegt dat slecht nieuws op basis van data bijna goed nieuws is.

 • De capaciteit van ons freelance netwerk (QA-diensten, vertalers, ontwerpers, etc.) beter in te plannen.

 • Interne of externe bottlenecks sneller te herkennen.

 • Serviceverzoeken sneller af te handelen.

 • Automatisch projecten te detecteren die extra aandacht nodig hebben.

 • De kwaliteit van onze diensten te evalueren.

 • Onze KPI’s te halen en de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.

Conclusie

Data verzamelen is niet voldoende. Die gegevens begrijpen en informatie delen met klanten en partners: dat is de strategie van Yamagata Europe om de klantenservice te verbeteren.

Heb je vragen over onze Business Intelligence Dashboards en hoe die onze service kunnen verbeteren? Laat iets weten.